گروه کوهنوردی عصای سفید کردستان


+ تغذیه در کوهستان

نکاتی در تغذیه کوهنوردی                                   

انجمن پزشکی کوهستان ایران: تغذیه مناسب در کوهنوردی از اصول اولیه یک کوهنوردی صحیح می باشد و توجه به آن می تواند موفقیت بیشتری برای یک کوهنورد در اجرای برنامه های وی داشته باشد. در اینجا نکاتی پیشنهادی در زمینه تغذیه کوهستان ارائه می گردد:

1.       جهت برنامه کوهنوردی که در پیش دارید برنامه غذایی و نوشیدنی خود را چه از لحاظ کمیت و کیفیت و چه از نظر زمان مصرف مشخص و تعیین نمایید.

2.       سعی کنید در هر ساعت حداقل 20 گرم کربوهیدرات (قند) استفاده کنید.

3.       اگر در برنامه ای دمای پایین پیش بینی می کنید ، چیزی برای خوردن بردارید که به صورت سرد هم قابل خوردن باشد.

4.       خوردن آب و غذای سرد در کوه ها به هنگامی که هوا سرد است و دما پایین ، علاوه بر اینکه کوهنورد را دچار سوء هاضمه می کند می تواند تاثیراتی چون از دست دادن حرارت بدن و آسیب به اعضای داخلی بدن به علت سرد شدن ناگهانی سیستم گوارشی را پی داشته باشد.

5.       تنوع غذایی در برنامه های کوهنوردی بسیار توصیه می شود.

6.       توصیه های فراوانی در خصوص حداقل یک وعده غذایی گرم در میان جیره غذایی روزانه کوهنوردان شده است. یکی از دلایل این توصیه ها جنبه های روانی غذای گرم است.

7.       ارتفاع و ورزش هر دو باعث کم اشتهایی می گردد.

8.       غذاهای با میزان چربی بالا بیشتر غذاهای با کربوهیدرات بالا باعث ناراحتی معده و گرفتن عضلات می شود.

9.       بهتر است در هر فرصتی (مثل استراحتهای کوتاه) غذای مختصری بخورید تا این که هر از گاهی حجم زیادی غذا بخورید.

10.    استفاده از تنقلات و مغزهای خام و شکلات های مغزدار بسیار مفید است.

11.    قبل از شروع برنامه غذایی را که قبلا نخورده اید و ممکن است مجبور باشید در طول برنامه بخورید را آزمایش کنید.

12.    سعی کنید غذایی را که قصد دارید ببرید در خانه بپزید.

13.    گوشت مرغ ، برگه های سرخ شده گوشت ، سبزیجات پخته و ... جایگزین های مناسبی برای کنسروها هستند.

14.    بعد از گرسنگی شدید و طولانی یک دفعه مقدار زیادی غذا نخورید.

15.    ترس و استرس باعث اختلالدر تغذیه و سوء هاضمه می شود

انجمن فراز - با تصحیح علمی انجمن پزشکی کوهستان ایران

 دکتر حمید مساعدیان

 

 

نویسنده : خالد اسعدی ; ساعت ٩:۱۸ ‎ق.ظ ; ۱۳٩۳/٤/٢۳
تگ ها:
comment نظرات () لینک